Színdarabokkal hívja fel a figyelmet a bűnelkövetőkre a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

facebook megosztás

10 millió forintot nyert a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács felhívásán. A program lényege, hogy speciális módszerekkel előzze meg a fiatalok bűnelkövetővé vagy szenvedő alannyá válását. A kanizsai csoport a „Játék a jövőért 2” című programsorozatával érdemelte ki a támogatást.

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület már tavaly is sikerrel pályázott a „Játék a jövőért” című előadással. A projekt legfontosabb vezérfonala, hogy interaktív produkciók segítségével érje el azt, hogy a gyerekek merjenek beszélni az őket ért atrocitásokról. Kiegészítőelemként művészeti pályázat is szerepel a programban.

– Érkezett már igény, főleg olyanoktól, akiknél már voltunk az egyes programunkkal. Illetve újak is, akik hallottak róla, illetve továbbvitték ezt az információt, akár a médiában hallottak róla. A 10-17 éves korosztály, ahol úgy érzik, hogy hasznosulni lehetne ennek a foglalkozásnak, oda szívesen megyünk – nyilatkozta, Budavölgyi Kálmán a szervezet elnöke.

Az előző programon több helyen változtattak, így idén két színdarabot mutat be a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület az iskolásoknak. Szollár-Nikolics Zsanna stábunknak elmondta, tavaly rendkívül intenzív élményt jelentettek számukra az interaktív előadások, mivel a résztvevő diákok is beleélték magukat a látottakba.

– Azért tartom hasznosnak, hogy ilyen módszerrel dolgozunk, mert itt tényleg az ő légterükben vagyunk és mellettük játszunk, illetve velük együtt játsszuk el a darabot. Itt a színész ráül a padra, hozzászól a diákhoz, így sokkal életszerűbbé válik számára a történet és bele tudja élni magát az adott helyzetbe – mondta Szollár-Nikolics Zsanna, az egyesület elnöke

A két színdarabot összesen 50 alkalommal adják elő a fiatalok.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.