Van még így is komoly tétje

facebook megosztás

A nagykanizsai NB II-es kézilabdázók közül a férfiak megnyerték csoportjuk, míg a hölgyek, amíg lehetett, tartották magukat szekszárdi bajnokijukon.

Hőgyészi SC (3.) – Tungsram SE Nagykanizsa (1.) 21-37 (12-22)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 18. forduló. Tamási, 150 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.

Tungsram SE: Szabó M. - Kovacsics 7, Füstös 8, Szabó G. 9/2, Hári 3, Péter 1, Sass 5. Csere: Gelencsér A. (kapus), Csalló, Kiss G., Kozics 3, Balogh P. 1, Szöbölődi, Kisgéczi. Játékos-edző: Csalló Ádám.


Lényegében megvédte bajnoki címét a Tungsram SE Nagykanizsa NB II-es férfi kézilabda együttese

A Tungsram SE férfi NB II-es kézilabdázói lényegében bajnoki címük megvédése végett, vagyis a csoportbeli aranyéremért léptek pályára Tamásiban. Ennek megfelelően bő kerettel is érkeztek a Tolna megyei helyszínre, ahol kimondottan stabil volt a védekezésük, illetve emellett a kapusteljesítményük. A találkozó folyamán sok gólt szereztek a kanizsaiak lerohanásból, s a győzelemmel eldőlt, hogy a férfi NB II Dél-nyugati csoportjában újra ők a legjobbak. Persze, Csalló Ádám játékosainak célja az, hogy a hátralévő két fordulóban is győzzenek. Ahogy azt a nagykanizsaiak játékos-edzője elmondta, a mostani szezonban is osztályozós rendszer van, ezzel párhuzamosan azonban az NB II-es bajnokok közül a két legjobb mehet fel egyenes ágon a magasabb osztályba. Ezen együttesek kiléte függ még természetesen a hátralevő fordulóktól, no és az esetleges visszalépésektől is.

 

Szekszárdi FGKC (2.) – Tungsram SE Nagykanizsa (10.) 33-22 (16-11)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 18. forduló. Szekszárd, 120 néző. Vezette: Snóbli B., Snóbli Gy.

Tungsram SE: Dudora – Kovács B., Horváth A. 4, Szmodics D. 2, Füstös 3, Szabó E., Csivre V. Csere: Tóth V. (kapus), Ács 5/5, Andor, Csivre E., Kálovics E. 1, Kovács D., Majoros 7, Edző: Baranyai Zsolt.

A kanizsai női kézilabdázók a bajnokság egyik legjobb csapatával, a tabella második helyén álló szekszárdiakkal játszottak a legutóbbi fordulóban. Többi között így az volt az elképzelés edzői részről, hogy nyújtsák azt könnyedén véve, amire képesek és kézilabdázzanak legjobb tudásuk szerint teher nélkül. Ezt a csapat végre is hajtotta 40-45 percig, vagyis az elképzelésekkel nem is volt ezzel gond, sajnálatos módon azonban a végére nagyon elfáradtak a tizedik helyen álló vendégek.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.