5Spirit Fúvósötös koncertje az Erzsébet téren

facebook megosztás

A 5Spirit Fúvósötös adott koncertet az Erzsébet téren. A kulturális programot a nagykanizsai Petőfi Klub támogatta. A közönség magyar és külföldi zeneszerzők darabjait egyaránt hallhatta a rendezvényen.

Az eseményhez a Filharmónia Magyarország is hozzájárult, mint a koncert társszervezői. A 5Spirit Fúvósötös egy félórás műsorral szórakoztatta az Erzsébet térre látogatókat.

– Ők találtak meg minket. A Filharmónia keresett meg minket ezzel a koncert lehetőséggel, hogy jönnének hozzánk Nagykanizsára. Ez egy ilyen utazó koncert végülis, mennek tovább Csurgóra és Nagyatádra még ma – mondta el Kománovics Alexandra, a KKK művelődésszervezője.

A pécsi csapat előadásmódjának az volt a különlegessége, hogy nem a zenepavilonban léptek fel, hanem a teherautójuk alakult át színpaddá.

– Sokat szoktunk játszani mindenféle térzenei programokon, ifjúsági programokon is rendszeresen részt veszünk. Sokféle táncos zenét játszunk, magyar, illetve külföldi zeneszerzőktől egyaránt – fogalmazott Murin Román, a 5Spirit Fúvósötös oboaművésze. A Petőfi Klub következő rendezvénye jövő szerdán lesz, akkor a HSMK csipkeverő szakköre tart nyílt napot az érdeklődőknek.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.