A bőség zavara a palántaszezonban

facebook megosztás

A kereslet és a kínálat egyaránt hatalmas a palántákból a vásárcsarnokban. Gerócs László, kiskanizsai őstermelő elmondta, hogy a különböző növényvédőszerek, a magok és más nélkülözhetetlen alapanyagok is rengeteget drágultak idén. A palánták árain a vásárlók viszont csak kismértékű emelkedést tapasztalhatnak.

Szebbnél szebb virág- és zöldségpalánták közül lehet válogatni a nagykanizsai vásárcsarnokban. Gerócs László szerint valóban sokat nőttek a költségeik, ám ezt nem tudják a vásárlókra hárítani.

– Elég sokat kellett fizetni a magokért is, a permetszerekért, a műtrágyákért. Valamennyire ezt be tudtuk építeni az árakba, talán egy 25 százalékot, de többet nem. Annyival tudunk emelni a tavalyi árakhoz képest – mondta el Gerócs László őstermelő.

Gerócséknál jelenleg leginkább a paprika és a paradicsom palánta számos fajtája van a pulton, de cukkini, uborka, padlizsán és fűszernövények is szerepelnek a kínálatban.

– Próbálunk mindig minőséget termelni jó áron, jó fajtákat keresünk. A vevők csak akkor jönnek vissza, ha elégedettek az áruval – árulta el Gerócs László. 

A termelő azt tapasztalta, hogy az idei piac, különösen az elmúlt két hét kimondottan sikeres volt, s mint fogalmazott: lesz még egy jó hetük az idei szezonban.

V.A. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.