A pandémia alatt ragadt az Egyesült Államokban a kanizsai tanárnő

facebook megosztás

Vida Ágnes is kalandozott a közelmúltban, mégpedig Amerikában. Élményeiről szerdán számolt be a Medgyaszay Ház népszerű sorozatában. Az idegenben töltött hetei, hónapjai valóban kalandosak voltak, ugyanis nem önszántából maradt sokáig a kontinensen a kanizsai pedagógus.

2020 februárjában indult útnak Ágnes, az úti cél Chicago volt. Az eredeti terv két és fél hónapra, két város meglátogatásáról szólt.

– A keresztény közösségen belül ismertem meg embereket, és így adódott a lehetőség, hogy segítek, amiben tudok, ezért cserébe szállást és ételt kapok. Nyitva van minden lehetőségre az életem. Új emberekkel ismerkedhettem meg. Tele reményekkel és kalandvággyal mentem ki, hogy micsoda lehetőséget jelent ez számomra – tudtuk meg Vida Ágnestől.

Hamarosan az élet közbeszólt, a koronavírus miatt gyakorlatilag mindent lezártak Amerikában, ezért Ágnes ott ragadt. Frissen végzett angol és történelem szakos pedagógusként az online oktatásban dolgozott az USA-ban. Eltelt két hónap, de a hazatérés ezután sem sikerült. Egy másik városban pedig ismerősöknek köszönhetően indult az igazi kaland.

– Ekkor történt az a váratlan fordulat, ami miatt egy ismerősöm azt kérdezte, ha már itt vagyok az USA-ban, szerettem volna-e látni bármit? Elkezdtem random felsorolni ilyen dolgokat, mint New York, Grand Canyon… ő pedig mondta, valamikor a gimnáziumban volt a Grand Canyonnál, de már nem emlékszik, mi lenne, ha elmennénk? Ott kezdődött az, hogy lehetőségem nyílt egy kicsit kirándulni is, egy autós, sátoros túrán részt venni. Három napon keresztül utaztunk, és keresztbe szeltük Amerikát –tette hozzá Vida Ágnes.

A kalandozó kanizsaival, Vida Ágnessel készült bővebb beszélgetésünket a Kanizsa TV egy későbbi magazinműsorában láthatják nézőink.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.