Elkezdődött az esküvőszezon

2022. máj. 13.

Kezdődik az esküvőszezon. A helyi szolgáltatók szerint idén is sokan tartanak csak polgári esküvőt, és 2022-ben is inkább a kis létszámú lakodalmak iránt érdeklődnek a jegyespárok. A menyasszonyok körében pedig az olcsóbb és letisztultabb ruhák a legkeresettebbek.

A pandémia már nem korlátozza az idei nyári esküvők megtartását. A májustól szeptemberig tartó időszak a legnépszerűbb. Az álomruhák többségét már tavaly lefoglalták a menyasszonyok a nagy napra.

– Ha a nyarat nézzük, ami ugye a főszezon az esküvők életében, akkor már szeptember, októberben elkezdenek jönni, ugye november szokott lenni az abszolút csúcspont, amikor a legtöbben vannak. És érdemes is egyébként, ha úgy nézzük, hogy kölcsönzés szempontjából mi is augusztus végén, szeptember elején megkapjuk az új kollekciót. Hogyha van egy kedvenc és nem akarják a lányok, hogy az ő dátumukra pont elvigyék, akkor azért, jobb hogyha itt vannak már viszonylag korán -– nyilatkozta Kurta Lilla, a Mary’s Esküvői Szalon vezetője.

Bogatin Endre 5 éve foglalkozik ceremóniamesterkedéssel. Szerinte egyre többen választják őket a klasszikus vőfélyek helyett. Endre tavaly 17 lakodalomban szórakoztatta a násznépet, idén 14-15 esküvőn fog dolgozni.

– Mostanában divat a ceremóniamesterség, amit én képviselek, ez az elegáns forma visszafogottabb, a másik forma a vőfély. Azt mondta az egyik kedves vendégem, hogy én például a kettő közt vagyok, én szoktam lánykikérést vállalni vagy szoktam az ételek között különböző verséket személyesen mondani, illetve a játékok is vannak, népies jellegű játékaim – mondta el Bogatin Endre ceremóniamester.

A szakértők azt javasolják, hogy időben kezdjék el a párok az esküvői szervezést, hogy a szimpatikus szolgáltatókat időben lefoglalhassák.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)