Elkezdték a zöldterületek gondozását Nagykanizsán

facebook megosztás

Elkezdték a kaszálási és fűnyírási munkálatokat a városban a Netta-Pannonia munkatársai szerda délután. Mint azt Csendes Tamástól, a cégcsoport közterület-gondozási vezetőjétől megtudtuk: mostantól - a korábban - a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt-hez tartozó zöldterületek gondozását is a Netta látja el. A feladatok elvégzésére a társaság három új dolgozót alkalmaz.

Ezen a héten született meg a szervezetek közötti megállapodás a zöldterületek karbantartásáról. A Netta-Pannonia honlapján tájékoztatót tettek közzé a tervezett kaszálási és fűnyírási munkálatok ütemtervéről, májustól ennek megfelelően haladnak. A társaság a városban jelenleg egymillió négyzetméternyi füves terület ápolásáért felelős. Csendes Tamástól megtudtuk, hogy a három új munkatárs a megnövekedett munkálatok hatékony elvégzését segíti.

– Alapvetően 26 hektárról beszélünk, ami most hozzánk került, ebbe az új felállásba, lévén, hogy májusi időszakról van szó, és ez amúgy is eléggé terhelt időszak fűnövekedés kapcsán, így az első kör kaszálása okoz nehézséget. Ahhoz, hogy áthidaljuk ezt a problémát, ugye ez a szerződés három új munkahelyet is teremtett, veszünk fel három új kollégát, aki segíti ezt a munkát és segíti ennek a munkának az elvégzését. Úgy gondolom, hogy a közeljövőben már össze tudjuk hangolni és hatékonyabban tudjuk végezni mind a két munkát párhuzamosan, jelenleg okoz némi nehézséget, de meg tudjuk oldani ezt a feladatot – nyilatkozta Csendes Tamás, a Netta Pannonia Kft közterület-gondozási vezetője.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.