Évtizedek munkája után vonult nyugdíjba a nagykanizsai mentőápoló

facebook megosztás

47 évig szolgált mentőápolóként a nagykanizsai állomáson Horváth Róbert. A nemrégiben nyugdíjba vonuló életmentőt családja, barátai és kollégái körében, egy meglepetésrendezvényen búcsúztatták.

18 éves korában, 1975-ben kezdte pályafutását Horváth Róbert. Szolgálata teljes idejét a nagykanizsai mentőállomáson töltötte. Az elmúlt 47 évben több száz ember életének megmentésében segített. Április 28-án nyugdíjba vonult, bajtársai meglepetésbúcsúztatóval lepték meg.

– Végeztem ilyen kéthetes betanulási gyakorlatot, utána tettem egy vizsgát és akkor kerültem a tatai mentőállomásra. Akkor kezdtem dolgozni, és 1979-ben elvégeztem a szakápolóit. Igaz, a főorvos úrnak nem tetszett, hogy átjöttem Zalába, mert idehúzott a szívem, itt volt a feleségem, akkor átkerültem ide, Kanizsára. Pont volt egy hely, és azóta itt vagyok Nagykanizsán – mondta el Horváth Róbert.

Robi bácsi elméleti és gyakorlati tudásával egyaránt segítette kollégáit. Horváth Balázs, a mentőállomás vezetője 5 évig dolgozott együtt Róberttel, aki szerinte mindig aktívan és lelkesen végezte munkáját.

– Dolgoztunk azért együtt elég sokat, élmény volt vele együtt dolgozni, ugye ez a 47 év, amit ő itt a mentőszolgálatban eltöltött, ez mind gyakorlatban, mind szakmai tudásban megmutatkozott. Én úgy gondolom, hogy mindenki csak tanulhatott tőle, mindenki felnézhetett rá. Igazából a Robi bácsi olyan az életben is, mint a mentőn, egy kedves szerethető ember. Annyit tudnék elmondani igazából róla, hogy mindig aktív tagja volt a közösségnek, kivéve a táblagépünket, azzal nem nagyon jöttek ki – méltatta kollégáját Horváth Balázs, a Nagykanizsai Mentőállomás vezetője.  

Robi bácsi 47 éves szolgálatáról további részleteket a Kanizsa Televízió Napi Kanizsa című műsorában láthatnak.  

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.