Futsal meccsen szorítottak érte – Egy hónap műtődön, túl a covidon

facebook megosztás

Csodával határos módon épült fel a Covidból Kovács Ádám. A kanizsai fiatalember gyógyulására mindössze 1 százalék esélyt adtak az orvosok. Ádámot Pécsett kezelték műtüdő segítségével, egy hónapon keresztül. Február végén kisebb szövődményekkel felébredt az altatásból. Ádám lábának bénulása még további rehabilitációt igényel, de így is pozitívan tekint a jövőre.

December 23-án észlelte Ádám az első tüneteket. Egy hét karantén után vitték be a mentők a kanizsai kórházba. Akkor tüdejének nagy része már nem működött, így kezelését Nagykanizsán nem tudták folytatni, ezért Pécsre szállították. A tünetek olyan súlyossá váltak, hogy egy hónapon keresztül altatásban, műtüdő segítségével lélegeztették, egészen február 24-éig. A Covid szövődményeként Ádám lábai lebénultak. Jelenleg az állapota stabil, és bátran tekint a jövőbe, amit az is jól bizonyít, hogy a héten nyitja meg fagyizóját Gelsén.

– Volt jó párszor, hogy elköszöntek már az orvosok tőlem, azt mondták a családnak is, hogy nagyon sajnálják megtettek mindent, ennyi volt, valószínűleg, és rá pár napra csodával határos módon - tényleg azt mondták -, javult az állapotom, az értékeim jók lettek. Aztán igazából mikor levettek a műtüdőről úgy nézett ki, hogy minden rendben lesz és rendben is lett – mondta el Kovács Ádám.

A Nagykanizsai Futsal Club szurkolói is szorítottak Ádámért. Boros Zoltán is részt vett a gárda mérkőzésén a Kanizsa Arénában, amikor transzparenssel üzent a tábor és a csapat. Ádám és Zoltán 20 éve barátok.

– Mindenkit tarkón vágott, mondjuk így, rengeteg barát, ismerős egymástól kérdezte, hogy mi van, testvérétől, egymásnak adtuk át az infókat már amit kaptunk, de hála Isten, a család elég jól informálta a barátokat. Nem volt egyszerű, mindenki nagyon-nagyon szorított, és érdekes módon rengeteg embert megérintett, aminek különösen örülök én is. Ennek a hatására ő visszajött, és most itt van közöttünk hála Isten – nyilatkozta Boros Zoltán.

Kovács Ádám gyógyulásáról többet a Kanizsa Televízió Napi Kanizsa című elkövetkező műsorában láthatnak.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.