Helytálltak a szezonzárón a kanizsai kosaraslányok

facebook megosztás

A 13. helyen végeztek a Kanizsai Diákkosárlabda Klub lányai az ország legjobb serdülő csapatainak bajnokságán A dél-zalai egyesület a B-döntőben szerepelt, itt szombaton két meccset megnyert egyet pedig elveszített.

A Sopron B csapata, Székesfehérvár, Győr, Kecskemét, Debrecen és a házigazda Kanizsa DKK küzdöttek meg egymással a Cserháti csarnokban. Délelőtt a kanizsai lányok nagy meccset játszottak a Kecskeméttel.

– Ebben a 9-től 16. helyért abszolút kiegyenlítettek a küzdelmek. Szinte minden csapat egyforma képességű, de a mai meccs is bizonyította, hogy semmi sem lehetetlen, mi is egyszer kikaptunk már pár ponttal a Kecskeméttől, és hazai pályán meg tudtuk őket verni 10 ponttal – összegzett Fuisz Viktória, a Kanizsai DKK edzője.

A serdülők edzője úgy értékelt: az agresszív játéknak volt köszönhető, hogy meg tudták verni a Kecskemétet.

– Ma dupla agresszivitással kezdtük a mérkőzést, és ahogy a harmadik negyedben el tudtunk húzni, folyamatosan növeltük az előnyünket. Az ellenfél visszajött, amitől szintén megijedtünk, kicsit kezdett a tegnapihoz hasonlítani a játék, de aztán a végén mindent kiadva magunkból, sikerült egy 10 pontos győzelmet aratni – tette hozzá Fuisz Viktória.

A játékosok fáradtan, de boldogan mentek pihenni egy-egy mérkőzés után.

– Mindenképpen akartunk a Kecskemét ellen nyerni, mivel egyszer már kikaptunk tőlük. Mindenképpen szerettük volna ezt visszaadni, és szerencsére sikerült – mondta el Rezsek Réka, a kanizsai csapat játékosa.

A Kanizsa DKK sportolói a 13. helyen végeztek a hétvégi tornán.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.