Hét település ovis gyermeknapja Budafán

facebook megosztás

Gyermeknapi programot tartottak a letenyei és környéki óvodásoknak a Madarak és fák napja alkalmából kedden délelőtt a Budafai Arborétumban. Hét különböző településről, mintegy 180 gyerek érkezett a programra. A játékos természeti túrán tíz ovis csoport indult útnak.

A program célja az volt, hogy a gyerekek eltölthessenek egy kis időt a megszokott környezetükön kívül, a természetben is. Idén első alkalommal szervezték meg az eseményt Körmendi István Lászlóné óvodavezető ötlete alapján. 

– Volt egy munkaközösségi megbeszélés, ahol felvázoltuk, hogy milyen lehetőségekkel tudunk élni az elkövetkezendő időben, hogy vége a Covidnak, és akkor ajánlottam fel, hogy a munkaközösséghez tartozó letenyei óvodák és környékbeli óvodák találkozzanak itt Budafán és közös programokon vegyünk részt a természetben a Madarak és Fák napja alkalmából – mondta el Körmendi István Lászlóné, a Tótszerdahelyi Óvoda vezetője.

Becsehely, Molnári, Borsfa, Bánokszentgyörgy, Pusztamagyaród, Tótszerdahely és Letenye településről egyaránt érkeztek gyerekek a kirándulásra. Hermán Zsoltné Szunyogh Éva, a letenyei óvoda vezetője elmondta, hogy egy öt állomásból álló feladatsort kellett teljesíteniük az ovisoknak.

– A gyerekek öt állomásra fognak menni, ahol játékos feladatokat fognak végezni a természettel, madarakkal, fákkal, természetközeliséggel kapcsolatban. Tojáskeresés, madárfelismerés, madárhangkeresés, aztán célba dobás és egyéb feladatokat teljesítenek -fogalmazott Hermán Zsoltné Szunyogh Éva, a Letenyei Hóvirág Óvoda vezetője.

Az óvodák vezetői azt tervezik: a jövőben ismét megtartják az eseményt, hogy hagyományt teremthessenek. A gyerekek a túra után körjátékkal búcsúztak a játszópajtásaiktól.

K.Vi. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.