Ifjú kerékpárosok rótták a köröket a Kanizsa Arénánál

facebook megosztás

Kerékpárversenyt rendeztek a Kanizsa Arénánál. A résztvevők a diákolimpiára készültek, az eseményt a Magyar Kerékpársport és Utánpótlás Alapítvány szervezte.

Hat futamban, mintegy negyven ifjú kerékpáros vett részt a megmérettetésen, a tét a diákolimpia országos döntőjére való kvalifikáció volt. Valter Tibor szerint az esemény további célja a tehetségkutatás és az, hogy a gyerekek megszeressék a versengést.

– Én szerintem ezzel az időeredménnyel és egyéb eredményekkel szinte az összes versenyző tovább tud jutni a döntőbe. Illetve a Kanizsa 14 Egyesület képviseletében is rengetegen indultak, ők pedig már félig jó úton állnak a versenyzéssel, kisebb versenyeken már tudnak is indulni és bízunk benne, hogy ez is hozzásegíti őket, hogy a jövőben országos és a legnagyobb rendezvényeken is részt tudjanak venni – mondta el Valter Tibor, a Magyar Kerékpársport és Utánpótlás Alapítvány elnöke.

A mezőny egy része a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület igazolt sportolója. A helyi bringások domináltak is a versenyben, hiszen valamennyi futamban az ő képviselőjük győzött.

– Az egyesületből a kemény mag indult. Gyakorlatilag 30 fő regisztrált a tavalyi programunkra, abból átlagosan 16 fő, aki látogatja az edzéseinket. És ebből a 16 főből szinte mindenki itt volt – fogalmazott Kőmíves Károly Zsolt, a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület szakosztályvezetője.

A mountain bike diákolimpia döntőjére június 5-én, Budapesten kerül sor. A Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület munkásságáról, eddigi eredményeiről nemrégiben a csoport elnökével, Bacsi Szilárddal beszélgettünk. Az interjú visszanézhető a Kanizsa Televízió Szertár című sportmagazin Youtube-csatornáján.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.