Ismét körbetáncolták a sétálóutcát az Eraklin tagjai

facebook megosztás

Nyílt edzést tartott az Eraklin Táncklub Egyesület szerda délután az Ady utcában. A sétálóutca ismét megtelt élettel, tánccal és zenével, amit láthatóan már a közönség is nagyon várt.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az eraklinosok az utcán jelentek meg az érdeklődők előtt. Az egyesület tagjai a nagyobb rendezvények mellett, többször a saját akciójukon mutatták meg a kanizsaiaknak a tánc szépségét.

– Az Erzsébet téren, az Ady utcán rendeztünk ilyen nyílt edzéseket. Picit betekinthet a közönség, a táncot kedvelők a versenytáncosok mindennapi életébe. Hogyan készülnek a táncok, hogyan gyakorolnak, hogyan tanulnak meg a gyerekek egy-egy ritmikai vagy technikai megoldást. És melyek azok a folyamatok, amiket az edzések során végrehajtunk – tudtuk meg Lekszikov Csabától, az Eraklin Tácklub Egyesület elnökétől.

A táncosok toborzására is kiváló alkalom egy-egy nyílt edzés, Antal Viktória például ennek köszönhetően lett a csapat tagja, és ma már versenyzője.

– Már voltunk sok versenyen, a dobogó legtetejére még nem jutottunk, de már voltunk dobogósak, ez nagyon jó érzés – árulta el Antal Viktória.

Takács Dávid óvodás korában, 5 évesen látta először a tánccsoportot, és nem sokat tétovázott, csatlakozott az egyesülethez.

– Elmentem az Erzsébet térre, ott volt nyílt óra. Mások is táncoltak, és Csaba bácsi mondta, hogy nyugodtan menjek táncolni. És akkor kedvet kaptam hozzá – mondta el Takács Dávid.

A szórakoztatáson túl a klub nem titkolt célja az, hogy a tánchoz minél többen kedvet kapjanak.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.