Két kiló droggal buktak meg a futárok Kanizsán

facebook megosztás

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének magalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

2021. augusztus 30-án a nagykanizsai rendőrök egy gépjármű közbiztonsági ellenőrzése során elfogtak és előállítottak egy 28 és egy 27 éves tatabányai, valamint egy 32 éves nagykanizsai férfit, miután a gépkocsiból, és a személyek ruházatából, összesen több mint kettő kilogramm kábítószergyanús fehér por és zöld növényi törmelék került elő, melyekről az eljárás során lefolytatott kábítószervizsgálat megállapította, hogy amfetamint és THC-t tartalmaznak.

A gyanúsítottak elfogása során lefoglalt nagyobb mennyiségű készpénz, a kábítószergyanús anyag jelentős mennyisége, csomagolásának módja, valamint az elfogás körülményei alapján megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsítottak kábítószer kereskedelemmel foglalkoznak, amit a lakhelyükön tartott kutatás során talált kábítószerek méréséhez, csomagolásához szükséges eszközök, mérlegek, zacskók szintén alátámasztottak. A férfiak az eljárás során beismerő vallomást tettek, ami igazolta a nyomozók gyanúját, miszerint a két tatabányai férfi kábítószer-kereskedelem céljából találkozott Nagykanizsán a helyi férfival.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárást befejezte és a nyomozás iratait a három férfival szemben vádemelési javaslattal megküldte a Zala Megyei Főügyészségnek – közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép: police.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.