Kezdődik a nyári szezon a vendéglátósoknak

Egyelőre csak minimális áremelkedést tapasztalhatnak a vendégek a környékbeli fagyizókban és éttermekben a tavalyi nyárhoz képest. A megkérdezett vendéglátóegységek tulajdonosai elmondták, hogy bár az alapanyagok beszerzési árai folyamatosan nőnek, nem szeretnék drágábban árulni a termékeket a vásárlóiknak.

Az idei nyári szezonra még nem módosították az ételek árait az étlapon ebben a zalakarosi étteremben. Demény Zsolt vezető szerint ez a későbbiekben valószínűleg elkerülhetetlen lesz, hiszen a kiadásaik költsége egyre magasabb. A vendéglátóhelyen a tavaszi nyitás óta folyamatosan növekvő forgalmat tapasztalnak.

– Eddig nagyon biztató az idei szezon, március 11-től vagyunk nyitva és nagyon jók az előrejelzések és a hétvégi forgalmak is nagyon jók, jól alakulnak, nálunk folyamatosan emelkedik a forgalom évről évre, tehát így a Covid időszak mindenkinek egy nagyon nehéz időszak volt, de én úgy gondolom, hogy teljesen pozitívan jöttünk ki belőle, mert amikor meg el lehetett indulni ebben az időszakban, akkor nagyon sok turista jött hozzánk és a környékbeliek is – árulta el Demény Zsolt, a Kilátó Borozó étteremvezetője.

Horváth Ferenc 38 éve működteti családi fagylaltozóját. Tavaly 250, idén 300 forintért árulja a gombócokat. Ahogy azt elmondta: az alapanyagárak miatt indokolt volt a minimális áremelkedés.

– Mint tudjuk, mindenben emelkedtek az árak, tavaly 250 forintért adtunk egy gombócot, most 300 forintért adjuk, tehát indokolt volt az áremelés, szerintem sok helyen túlzottan, ma már 400-450 forint alatt nincsen fagylalt, sokszor kellemetlen is nekem, hogy jön egy idegen vendég, hogy biztos nem jó alapanyagból csinálja, hogy ilyen olcsón adja, az a lényeg nálunk, hogy itt dolgozunk, fiam, feleségem, együtt vagyunk, az üzlet az saját – nyilatkozta Horváth Ferenc a Puncs Fagyizó tulajdonosa.

Az idei év előrejelzései alapján nagy forgalomra és jó szezonra számítanak a vendéglátóegységek vezetői.

K,Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)