Korszerűsítenék a Platán sor és a Teleki utca vízvezeték-hálózatát

facebook megosztás

 

A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. rekonstrukciós pályázata jelenleg a támogatói döntés fázisában áll. A tervek szerint 2023 elején kezdődne meg a kivitelezés.

A Vízmű szakemberei az ívóvízvezeték-rekonstrukcióra kiírt pályázatra tavaly év végén nyújtották be a kérelmüket. A tenderbe a Platán sor és Teleki utca elöregedett vízvezeték-hálózatának teljes korszerűsítése bekerült.

– A Platán soron több, mint 50 éves a Teleki utcán 100 éves ívóvízvezetékek működnek, nagyon sok hibánk van rajta, nagyon sok bosszúságot okoz ez a lakosságnak, illetve egyéb fogyasztóinknak, ezért ez a pályázat benyújtásra került, ha jól tudom már a hiánypótlás is lezárult, reméljük, hogy a támogatói döntés meg lesz. S akkor a vállalkozási munkákat legkésőbb a jövő év elején el lehet kezdeni, és 2023 év végére megújul itt az ívóvíz-vezetékhálózat ebben a két utcában – nyilatkozta Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója.

A hibabejelentéseket folyamatosan kapja és kezeli a Délzalai Vízmű ügyfélszolgálata. Az elmúlt hetekben is több esetben jelentették a vezeték meghibásodását.

– Részben öntöttvas, részben azbesztcement nagyon régi anyagú vezetékek vannak, ezek repednek, törnek, ezeket a hibákat folyamatosan kijavította a Vízmű, ez többórás vízhiányt okozott ezekben az utcákban abszolút megérett a vezetékszakasz a rekonstrukcióra, reméljük, hogy ezek után ez megszűnik. A tavalyi évben a Platán soron 4-5 nagyobb hibánk volt, a Teleki utcában is volt hibánk, ezek folyamatosan jönnek elő, hát azért 50 vagy 100 év az nagyon hosszú idő, ezek a vezetékek megszolgálták már azt gondolom a célt – árulta el Cziráki László.

A rekonstrukció kivitelezése várhatóan 2023 év végére készül el.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.