Legendás motorok viadala Nagykanizsán

facebook megosztás

74 régi motoros mérte össze a tudását a szombaton a Retro Motocross Kupán. Nagykanizsa a négyfordulós versenysorozat második állomása volt. A rendezvényre Ausztriából, Németországból és Szlovéniából is érkeztek veterán vasparipák.

A szervezők szerint kicsit poros, de az amatőröknek is járható, ezért népszerű a kanizsai pálya a versenyzők körében. A hétvégi találkozón a ’80-as ’90-es években épült motorokkal próbálhatták ki a közepes nehézségű szakaszokat.

Részt vesznek olyan motorok, amik a ’93-as év előtti motorok, ezt úgy mondjuk, hogy még a csővázas motorok, mert az újabbak alumíniumvázasok, illetve más technikával rendelkeznek. Kétütemű motorok, különféle köbcenti, tehát 125, 250 és 500 köbcentis kategóriában jöhetnek a versenyzők. Öt kategória van, az Evo, Superevo, Classic és még két másik, amik részt vesznek ebben a versenysorozatban – mondta el Bolla Ferenc, a H-Turul Motoros Klub elnöke.

A résztvevők nem úgy gondolnak a programra, mint egy versenyre, inkább egy baráti összejövetelnek tekintik, amin jót nosztalgiázhatnak.

– Az élményt, a gyorsaságot, ami már nem olyan, mint régen. Az esélyeimet úgy látom, hogy már 62 éves fejjel nem tudok lépést tartani a volt versenyzőkkel. Ők is hatvan felettiek, hatvan pluszba mennek, de sokkal gyorsabbak, mint én, mert igazolt versenyzők voltak. Pláne a külföldiek, úgy mennek, mint a nyíl – emelte ki az egyik versenyző, Keinauf Béla.

Várszegi Zsolt 1986 óta motorozik. Mivel zalai származású, nagyon várta már a kanizsai versenyt.

– Azért is nagyon jó ez a classic bajnokság, mert akikkel ezelőtt 20-30-40 évvel ezelőtt együtt motoroztunk srácok, azoknak a 80 százaléka most itt megtalálható és a régi emlékek mindig feljönnek, mennek a sztorik esténként, nagyon jó beszélgetések vannak és átéljük ugyanazokat a jó kis pillanatokat, mint annak idején – hangsúlyozta a nagykanizsai kötődésű pilóta, Várszegi Zsolt.

A versenysorozat következő állomása Kiskunlacháza lesz.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.