Majálissal pótolták a farsangi bált a piaristák

Majálist tartottak csütörtök délután a Piarista-intézmény középiskolásai. Az élő zenés rendezvényt a diákönkormányzat szervezte, és ezzel pótolták a pandémia miatt elmaradó közös eseményeket.

Jó hangulat uralkodott csütörtök délután a Piarista-iskola sportpályáján. A koronavírus-járvány miatt az utóbbi két tanévben elmaradtak a farsangi rendezvények az intézményben. A diákönkormányzati tagok szerették volna, ha a végzős tanulók még utoljára együtt mulathatnak az iskolatársaikkal.

–  Télen, amikor farsang ideje van, most a vírus miatt nem volt engedélyezve a buli, ezért akkor úgy gondoltuk, hogy májusban tartjuk, amikor már jó idő van és lehet itt kint. Szóval nem farsang utóbuli ez, hanem inkább majálist tartunk – árulta el híradónknak Horváth Sára, a Piarista-iskola diákönkormányzatának elnöke.

A tanári kar nemcsak, hogy támogatta a szervezőket a rendezvény létrejöttében, de többen részt is vettek a közös táncban. Az általunk megkérdezett diákok nagyon jól érezték magukat a programon, amely ha rajtuk múlik, akkor éjfélig is tarthatott volna.

–  Az osztályfőnök megmondta, hogy csak nyolcig, én mondtam a zenészeknek, hogy utána itt utcabál lesz. Hogyha tartják, akkor tartják, ha nem, akkor nem, de mindent, amit lehet, azt megtesszük – nyilatkozott Vékony József az iskola tanulója. 

– Nagyon jól érzem magam, nagyon jó emberekkel vagyok körülvéve, nagyon jó tanárokkal. Igazából nem tudok rosszat mondani a tanárokról, az emberekről, mindenki nagyon jó. A zenészek, mindenki nagyon jól nyomja, jó a hangulat fesztiválhangulat – mondta el véleményét barátja után Orbán László.

A kiváló hangulatról a Freya Band gondoskodott.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)