Még tart a nagykanizsai lomtalanítási akció

facebook megosztás

A családi házas övezetekben mintegy 270, a társasházak esetében kicsit több mint 200 tonna lomhulladékot gyűjtött be a Viridis-Pannonia Kft. az elmúlt hónapokban. A lomtalanítási akcióból még két hét és néhány társasház van hátra. A lakosságnak ezt követően május 28-án lesz lehetősége leadni a hulladékát a szolgáltató Tripammer utcai telephelyén.

Az idei lomtalanítási akció március elején kezdődött, a szolgáltató ez idáig 380 konténert szállított ki a társasházakhoz. a begyűjtött mennyiség ezen a területen valamivel több mint 200 tonna.

– A családi házas övezetekben már lezajlott a lomtalanítás, ott mintegy 270 tonna lomhulladékot gyűjtöttek össze a kollégáink. Több mint 1700 fő jelentkezett a lomtalanításra a családi házas övezetekből. Ez a szolgáltatásra jogosultaknak több mint az egynegyede. Az elmúlt évekhez képest ez 3-400 fővel több – mondta el Császár András, a Viridis-Pannonia Kft. logisztikai vezetője.

A szakemberek a lomtalanítás során összeszedett hulladékot válogatják: a műanyagot, fát, papírt és a fémet szelektálják, csak a maradék kerül a lerakóra.

– Aki esetleg lemaradt a lomtalanításról bármilyen oknál fogva, annak lehetősége lesz május 28-án, a Tripammer úti hulladékudvarunkba, díjmentesen bevinni a lakossági lomhulladékát. Ez egy új akció, kimondottan azok kedvéért, akik nem tudtak élni a lomtalanítási lehetőségükkel – tette hozzá Császár András.

Az említett napon reggel 8 órától délig lehet meglátogatni a Tripammer utcai hulladékudvart. Az előzetesen szervezett akció május végéig tart, a cég a társasházi övezetekbe addig még körülbelül 100 konténert visz ki.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.