Meghívták egy reggelire a kerékpárral közlekedőket az Erzsébet téren

2022. máj. 17.

A program a helyi önkormányzat és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében valósult meg, a célja pedig az volt, hogy minél többen használjanak munkába járáshoz biciklit az autók helyett.

Kakaós csigával, müzlivel és üdítővel várták a kerékpárral munkába vagy iskolába igyekvőket a Magyar Kerékpárosklub tagjai. A nagykanizsaiak közül többen már két kerékre váltottak a mindennapi teendőik intézéshez.
– A jogosítványt is megcsináltam, mikor hazaköltöztem, de igazából én úgy érzékelem, hogy ebben a városban annyira nem lehet közlekedni autóval. Mindig a parkolás problémája, hol lehet ingyen parkolni, általában foglaltak. Sokkal egyszerűbb kerékpárral közlekedni, egyből ott van az ember, ahol akar – nyilatkozta Kondákor Júlia Bernadett

Cserfő Antal szintén támogatja a kerékpáros programokat és szerinte Nagykanizsa ideális arra, hogy az emberek biciklivel járjanak. Hozzátette azt is, hogy az életmódváltásában is fontos szerepe van a mozgásnak.

– Ahol dolgozom, ott is ezzel foglalkozom, fontos ott is a környezettudatos hozzáállás, mint minden kollégának is és az egészség, a váltás volt a legfontosabb. Éreztem, hogyha így folytatom, a gépjárművel való közlekedést stb., akkor előbb utóbb gond lesz. Úgy éreztem, hogy váltanom kell és akkor a mozgás felé váltottam, a kerékpározásra és a gyaloglásra – jelentette ki Cserfő Antal.

A „Közelíts másképp! Bringázz a munkába!” országos kezdeményezéshez összesen tizenhat város, valamint huszonhárom budapesti helyszín csatlakozott.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)