Megtartották a kanizsai minimajálist

facebook megosztás

Légvárak, popcorn, vattacukor és modellező játékok várták a Csó-tóra látogatókat szombaton. A rendezvényt az időjárás nem befolyásolta, de a városban tartott ballagások és a környéken meghirdetett események után is sokan érdeklődtek, így ottjártunkig a vártnál kevesebben vettek részt a minimajálison.

 A Nagykanizsai Modellező Közösség egy ingyenes játéklehetőséggel készült a programra. Mászó-, robbanó- és elektromos autókkal, valamint repülőkkel is játszhattak a felnőttek és a gyerekek az egyesület sátránál.

– A Nagykanizsai Modellező Közösség tagja vagyok, úgy kerültünk ide, hogy egy nagyon jó barátunk hívott bennünket, hogy vegyünk részt ezen a civil kezdeményezésen, hogy végre a város kapjon valamit. Modellesek vagyunk, modellautóink, hajóink, repülőink vannak. Ezt szeretjük csinálni, ugyan felnőttek vagyunk, de a gyermeki énünket így mutatjuk ki – mondta el Miháczi András, a Nagykanizsai Modellező Közösség tagja.

A gyerekek örültek az esemény nyújtotta lehetőségeknek, csúszdáztak és ugráltak a játszóházban.

– Anyával és apával érkeztem, játszottam a tesómmal és itt nagyon jól érzem magam, vidám itt a környezet is, meg minden jó dolgot ki lehet próbálni is – mondta el a rendezvényre kilátogató Domonkos Hanna. 

A rendezvényen különböző finomságokat is vásárolhattak az érdeklődők. Marton László feleségével helyben készítette a friss kenyérlángosokat.

– Mi arra vagyunk berendezkedve, hogy nagy tömeget lássunk el, tehát 64 kenyérlángost sütünk meg egyszerre a kemencébe két tepsivel vagy száz darab pogácsát egy időben sütünk és itt még nincs olyan nagy forgalom, de remélem a ballagásoknak vége lesz, és sokkal többen jönnek meglátogatni bennünket – osztotta meg velünk Marton László vendéglátós.  

A gyerekek körében a legnépszerűbb játéknak az ugrálóvár számított.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.