NB I-es bajnok védő is szerepel már soraikban

A veterán, illetve öregfiúk zalai labdarúgó-bajnokság is folytatódott a tavaszi szezon fordulóival, melynek első felvonását Lentiben, a következőt pedig Nagykanizsán rendezték.

A Marcali focicsapatából többen vírusfertőzéssel küszködtek, így ők nem vettek részt a lenti öregfiúk meccseken.

Lenti forduló, eredmények: Lenti-Lendva - Zalaegerszeg 0-1, Lenti-Lendva - Nagykanizsa 0-3, Nagykanizsa - Zalaegerszeg 2-0. A tabella akkor úgy festett, hogy a Nagykanizsa 32 pontot gyűjtve vezetett, a 23 pontos Zalaegerszeg előtt, a Lenti-Lendvának 14 egysége volt, míg a Marcali nem gyűjtött még pontot.


A nagykanizsai labdarúgó öregfiúk immár az országos döntő résztvevőjének vallhatják magukat

A nagykanizsai kör sorsdöntőnek volt tekinthető, és dél-zalai szempontból úgy is alakultak az eredmények, hogy a Kanizsa házigazdaként is győzött, nevezetesen a bajnokság zárása előtt már 41 egységnél járnak, behozhatatlan előnyük van a 26 pontos egerszegiek előtt. Ez azt is jelenti, hogy a Nagykanizsa legénysége már az országos döntő résztvevője. (Érdekesség, hogy a Kanizsa veretlenül, győzelmei mellett mindössze két döntetlennel áll az aktuális bajnoki idényben.)

Nagykanizsai forduló, eredmények: Nagykanizsa - Zalaegerszeg 2-1, Nagykanizsa – Lenti-Lendva 2-0, Zalaegerszeg – Lenti-Lendva 0-1.

A befejező – zalai - program május 23-án, Zalaegerszegen lesz, az országos finálét pedig júniusban rendezhetik meg Budapesten, ahol a tíz régió győztes együttesei mellett a két legjobb régiós második helyezett is részt vehet.

A régiós veterán focibajnokság góllövő-listáján a nagykanizsai Ifjovics Ferenc, valamint Somogyi Ottó állnak az élen, 11-11 gólt szerezve, és soraikban bemutatkozhatott immár az „új igazolásuk”, Csepregi András is, akit korábbi NB I-es bajnok labdarúgóként nem véletlenül fogadtak nagy örömmel...

P.L.