Nemzetközi szinten röpködtek a pofonok a zákányi ökölvívógálán

2022. máj. 10.

Ökölvívógálát tartottak a hétvégén Zákányban. A Kanizsa Boksz Klub rendezvényén a fiatal kanizsai ökölvívók magyar és nemzetközi ellenfelekkel küzdhettek meg.

A jövő magyar és külföldi reménységei csaptak össze a Zákányi Zrínyi Miklós Általános Iskolában. A szervező nagykanizsai egyesület mellett további öt magyar klub versenyzői léptek szorítóba, de vívtak mérkőzést szlovén, osztrák és török bokszolók is. Az esemény egyik fő célja az volt, hogy népszerűsítse az ökölvívást a településen és környékén.

– Zákány a sport mellé állt, és az ökölvívást elkezdte támogatni. Egy volt versenyzőnk, aki közben letette az edzői képesítést, ő itt elkezdte felépíteni az ökölvívást. Jött az ötlet, hogy mi lenne, hogyha hoznánk egy kezdő rendezvényt, hogy azért lássák a falubeliek is, hogy milyen ez az ökölvívás egy rendezvényen keresztül és ez talán segíti a helyi toborzást – nyilatkozta Draskovics Szilárd, a Kanizsa Boksz Klub elnöke.

Összesen 21 mérkőzést rendeztek a gála során, a menetidő korosztályonként változott. A legfiatalabbak háromszor másfél percet bokszoltak, az ifjúsági korosztály viszont már a megszokott, 3x3-as mérkőzéseket vívta. A kanizsai csapat szinte valamennyi igazoltja mérkőzött valakivel, többen saját klubtársukat kapták ellenfélül.

– Az itt jelenlévők között van több válogatott versenyző is, például Szira Zsófia, ő nemrég ért haza az ifjúsági Európa-bajnokságról, ahol ötödik helyezett lett. Ő is bokszol egy bemutatómérkőzést, Kovács Bence is országos bajnok, ő is fog bokszolni egy bécsi fiúval – mondta el Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

Draskovics Szilárd Híradónknak elmondta, a Kanizsa Boksz Klub hosszú távú együttműködésre törekszik az alakulóban lévő zákányi egyesülettel.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)