Nyáron különösen fontos a haj megóvása

facebook megosztás

Hajtípusnak megfelelő napvédő készítményekkel lehet védekezni a haj roncsolódása ellen nyáron. Perkó Hadnagy Gertrúd szerint elsősorban a festett vörös és a szőke haj az, ami érzékenyebb az egyre erősebb UV-sugárzásra. A kanizsai fodrász azt javasolja, hogy az otthoni hajápolással kapcsolatban mindenki kérje ki szakértő véleményét.

A haj ugyanúgy károsodhat a napsugárzás hatására, mint a bőr – hangsúlyozta Perkó Hadnagy Gertrúd. A szakember elmondta, hogy a leggyakoribb panaszok közé tartozik a nyári időszakban a száraz, fénytelen, alul hidratált haj. Minden hajtípusra érvényes, hogy a külső tápláláson – kondicionálók, olajok használatán – kívül a belső hidratálásra, a folyadékpótlásra is különösen figyelni kell a meleg hónapokban, de az egyéni sajátosságokat is érdemes figyelembe venni az egészséges hajkorona érdekében.

Most már szerintem a női lakosság nyolcvan százaléka – de lehet, hogy keveset is mondtam – festeti a haját. Nyilván egy vörös hajtípusnál jobban oda kell figyelni, mert sokkal könnyebben fakul, mint egy barna. A szőke is sokkal jobban igénybe van véve, sokkal jobban vegykezelt haj, így intenzívebb ápolást igényel, mint egy barna vagy egy natúr hajszín. Fontos az, hogy megfelelő hangsúlyt fektessünk az ápolásra – tudtuk meg  Perkó Hadnagy Gertrúdtól, a RoseGold hajszalon fodrászától.

Gál Melinda amellett, hogy havonta jár fodrászhoz, kiemelten fontosnak tartja az otthoni hajápolást, amit minden esetben fodrásza tanácsait követve végez.

– Csakis olyan termékeket használok a hajamra, amiket ő ajánl, hiszen rendszeresen idejárok, látja, hogy hogy alakul a hajam, jobban töredezik-e vagy kevésbé. Ez az egyik fontos dolog, illetve nyáron sokkal több olajat használok a hajamra és hővédőszereket. Megpróbálom minél kevesebbszer vasalni vagy göndöríteni, inkább copfba kötöm vagy szabadon hagyom a hajamat, hogy ezzel is óvjam – mondta el stábunknak Gál Melinda.

A szalonban azt is megtudtuk, hogy manapság már egyre kevesebben kísérleteznek házi hajfestéssel és a vendégek többsége elfogadja a fodrász útmutatásait.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.