Osztályozón harcolhatják ki a feljutást a vízilabdások

facebook megosztás

Bár még egy mérkőzés hátravan a bajnokságból, az már korábban eldőlt, hogy a Kanizsa Vízilabda Sportegyesület másodikként zár az OB I/B idei szezonjában és osztályozót játszhat. A kanizsaiak ellenfele a Szentes lesz a két győzelemig tartó párharcban.

Címvédőként vágott neki az idei másodosztályú idénynek a nagykanizsai együttes, ráadásul az előző évvel ellentétben ezúttal a bajnoki cím automatikus feljutást ért. A szezon során azonban a Központi Sportiskola pólósai kétszer is jobbnak bizonyultak a dél-zalai csapatnál, így második helyen végeztek Regős Áron tanítványai. Balázs László ügyvezető összességében elégedetten értékelte a bajnoki teljesítményt.

– Sajnos nem jött össze, hogy egyeneságon feljussunk az OB I-be. A KSI ellen mind a kétszer kikaptunk, csak tőlük kaptunk ki. A többi csapatot biztosan vertük, én úgy gondolom, hogy most egy osztályozónak kell nekifutnunk, a bajnokságban lévő teljesítményünket úgy tudom értékelni, hogy nem rossz. Folyamatos jó játékkal egy nagyon erős KSI ellen, aki gyakorlatilag veretlenül nyerte meg a bajnokságot, úgy gondolom, nem volt szégyen kikapni – tudtuk meg Balázs Lászlótól, a Kanizsa Vízilabda Sportegyesület ügyvezetőjétől.

A megszerzett második helynek köszönhetően a kanizsai gárda idén is osztályozót vívhat az élvonalba kerülésért. Balázs László elmondta, hogy a Neptun elleni, utolsó bajnoki meccs is már a Szentes elleni párharcra való hangolódást szolgálja. A szentesiek a tizennegyedik helyen végeztek az élvonalbeli tabellán.

– Ötven-ötven százalékos esélyünk van. Nagyobb esélyt látok most a Szentes ellen, mint tavaly a Debrecen ellen az osztályozón. Egyrészt a csapatunk az a tavalyihoz képest erősödött mindenképpen, egységesebb csapatként működünk. A csapat kiegészült, a rutin és a fiatalság vegyítése jól sikerült úgy gondolom – nyilatkozta Balázs László.
 
Az osztályozó első mérkőzését Szentesen rendezik június elsején, majd négy nappal később Nagykanizsán következik a visszavágó. A párharc megnyeréséhez két mérkőzésen kell győznie egy csapatnak, amennyiben szükséges, akkor a harmadik meccs szintén Szentesen lesz.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.