Óvodások ismerkedtek a fazekasmesterséggel

facebook megosztás

Fazekaskodtak a Pipitér-óvodásai ma délelőtt Murakeresztúron. A kisgyerekek a Hangraforgó című tehetséggondozási programon keresztül vettek részt a kézműves foglalkozáson. A másfél milliós forrásból 10 gyerek 30 órás képzését biztosítják.

A 2021/2022-es tanévben a Miklósfai, a Kertvárosi és a Pipitér Tagóvoda pályázott sikeresen a Nemzeti Tehetségprogram kiírásán. A vissza nem térítendő támogatás összegéből kreatív kézműves foglalkozásokat, mozgásos, táncos tevékenységet, élmény és lazító programokat szerveznek a kicsiknek.

– A Pipitér Tagóvodában 10 kisgyerek jár a tehetségműhelyünkbe, ami a Hangraforgó nevet viseli, és Diszkiri projektünkre másfél millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültünk. A speciális fejlesztést célzó program megvalósításánál előnyt élveztek azok a pályázatok, melyek a gyermekek digitális kompetenciáit és fejlesztik, illetve élmény- és tevékenység-központúak – nyilatkozta Göndör Réka tagóvoda-vezető.

Herman Edit az érettségi elvégzése óta foglalkozik a fazekassággal. Iskolákban és táborokban oktatja és mutatja be a gyerekeknek és a felnőtteknek a cserepes szakma fortélyait. Fűszer- és boros készleteket, hagymatartókat és gulyásos szetteket is készít.

– A vállalkozásom az 1998 óta működik, ahogy jöttek a gyerekek, három gyermekem van, mindig egy kicsit abba lett hagyva, de úgy igazából azóta foglalkozom vele. Az érettségi után nem nagyon tudtam, hogy mihez kezdjek és ez a szakma tetszett és gondoltam, hogy megpróbálom és valahogy úgy voltam vele, hogyha megtetszik és megy és szeretem és tetszik, akkor marad és akkor ezzel fogok foglalkozni – nyilatkozta Herman Edit fazekas.

A kicsik a foglalkozáson agyagból készült edényeket és cserepeket készítettek.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.