Sebességkorlátozást az Erzsébet térnél, parkoló felfestéseket javasol a Csengery páros oldalán és a Kölcsey, Herman utcákban Berta Krisztián

Egy sebességkorlátozó tábla elhelyezését javasolta Berta Krisztián az Erzsébet tér keleti oldalára, miután az érintett vendéglátóhelyek tulajdonosai megkeresték ezzel a problémával. A komfortosabb környezetet elősegítő javaslat mellett még három interpellációja volt a képviselőnek a legutóbbi közgyűlésen. Az ÉVE politikusa a város több pontjára helyeztetne el új felfestéseket.

Az április 28-i ülésen nyújtotta be javaslatait Berta Krisztián. A képviselő szerint a Csengery út páros oldalán is kellene kialakítani parkolókat, egészen pontosan a Kölcsey, valamint a Hermann Ottó utcában. Szerinte azzal, hogy a kanizsai forgalom évről évre növekszik, elkerülhetetlen több parkoló felfestése, külön figyelmet szentelve a mozgáskorlátozottaknak.

– Mozgáskorlátozottak kerestek meg az ügyben, hogy a kórháznál nehézkes a parkolás és szeretnének még egy mozgáskorlátozott parkolót az SZTK épülete elé. Ez, úgy néz ki, a májusi felfestések során kivitelezésre kerül. És ennek okán az áprilisi közgyűlés előtt kerestek meg ismét mozgáskorlátozottak a környezetemből annak kapcsán, hogy indokolt lenne a Hermann Ottó utcában is felfestéseket elhelyezni – nyilatkozta Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Berta Krisztiánt a belvárosi vendéglátóhelyek tulajdonosai is megkeresték a közelmúltban. A kérésük az, hogy az Erzsébet téren helyezzenek el egy 30-as, sebességkorlátozó táblát, mivel az autósok „száguldozása” zavarja a vendégek nyugodt időtöltését.

– Egy harmincas tábla kerüljön kihelyezésre itt a mögöttem látható szakaszon, amelyet az is indokol, hogy a tavasztól őszig terjedő időszakban nyitva vannak a teraszok és nem kellemes úgy elfogyasztani az ebédet vagy beszélgetést folytatni, hogy közben a por zúdul az arcunkba vagy az ételeinkbe. Ez a kérés is úgy gondolom, hogy támogatható volt – tette hozzá Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Berta Krisztián reményét fejezte ki, hogy májusban pozitív döntés születik az általa benyújtott javaslatok kapcsán.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)