Sikeres volt a civil véradás

facebook megosztás

Az összesített eredmények adásunkkal egy időben születnek meg, de a szakemberek és a szervezők szerint már kora délután kijelenthető volt, hogy ismét megmozdultak a civilek.

Az akció 10 évvel ezelőtt indult, akkor egy pályázatnak köszönhetően szervezett egészségmegőrző programot a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület. Azóta pályázati támogatás nélkül, önként vállalt feladatként szervezik meg évente kétszer, ősszel és tavasszal a civil véradást a könyvtárban.

– Jellemző az, hogy nagyon jó a hangulat. egy központi helyen vagyunk, úgy látom nagyon szívesen jönnek a véradók. Eddig átlagban 30-50 fő között voltunk. Most az első óra után már 15-en voltak, valószínű, hogy idén is megjelenik az a létszám, amit szerettünk volna megszólítani – mondta el Budavölgyi Kálmán, a  Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezetője.

Az egészségügyi szakembereknek folyamatosan volt munkájuk a mai déli kezdés óta, a véradásra folyamatosan érkeztek az önkéntesek. Kálovics Tibor például csaknem hússzoros véradó.

– Nekem olyan vérem van, ami nagyon ritka. Ezért úgy gondoltam, ha van rá lehetőség, akkor segítek. Hátha valamikor majd egyszer nekem lesz erre szükségem – nyilatkozta Kálovics Tibor.

Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi szervezetének véradásszervezője elmondta: rendkívül hálásak az ilyen és ehhez hasonló akciókért, hiszen évről évre egyre nehezebb megszólítani a segítségnyújtókat.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.