Szemét van, de parkoló nincs a Dózsa György utca 117-119. számú társasházak környezetében

Károlyi Attila, a városrész önkormányzati képviselője arról tájékoztatott, hogy az itt lakók már húsz éve hiába küzdenek azért, hogy elszállítsák az építési törmeléket a házak mellől. Az ingatlantulajdonosoknak parkolót sem biztosítottak, így kénytelenek az épület melletti füves területen parkolni.

Balesetveszélyes és a környezetre is káros hatással van az a rengeteg szemét, ami a két évtizede itt maradt építési hulladék mellett gyűlik a Dózsa György utcai társasházaknál. Károlyi Attila a terület tulajdonosát és az illetékes szervet is megkereste nemrégiben a problémával, de eddig nem kapott segítséget.

– Mondtam neki: egy kockásliliom mező elpusztításáért lehet kapni végrehajtható szabadságvesztést, akkor ez a dolog itt micsoda a hátunk mögött? Arról van szó, hogy itt gyermekek laknak ezen a környéken, játszanak, itt beton van, itt heverő van, amiből drótok állnak ki. Itt döglött macska, rohadt tök, minden van. Budapesti a tulajdonos, ezt kinyomoztam, térképen is megnéztem, hogy kik ezek, mik ezek – jelentette ki Károlyi Attila, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Mivel a hulladékkal szennyezett szakasz magánterületnek számít, így a közterület-felügyelet a lakossági bejelentéseket átirányította a hulladékgazdálkodási hatóság felé, hogy kezdeményezzenek eljárást az ügyben.

Idén újabb lakossági megkeresés érkezett, hogy nem történt semmi. Mi most annyit tudtunk csinálni, hogy még egyszer átettük a fényképekkel együtt, hogy valamit kellene kezdeni a helyzettel. Itt építési törmeléktől kezdve, egyéb elhagyott kommunális hulladék is található, ami az itt lakók nyugalmát zavarja, illetve bosszantja őket – mondta el stábunknak Bakonyi Tamás, a közterület-felügyelet vezetője.

A parkolásra használt rész viszont már közterületnek minősül, itt a délelőtti órákban is jó néhány gépjármű látható, késő délutánra és estére pedig teljesen tele van autókkal a terület.

– A megoldás az lenne, hogy itt egy kulturált parkolót ki kell építeni ebbe a lejtős részbe. A parkolót a Via Kanizsa átveszi üzemeltetésbe, és utána rendezett állapotok lesznek, mert aki nem a parkolóba parkolna, az meg lesz bírságolva. Az itt lakó embereknek pedig kedvezményt kell biztosítani, hogy a parkolót használni tudják – részletezte Károlyi Attila.

A képviselő stábunknak azt ígérte: a következő, májusi közgyűlésen javaslatot tesz a testületnek a parkolási gondok megoldására a Dózsa György utca 117-119-nél.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)