Szerkesztőségünket sem kímélte a viharos időjárás

Kidőlt fákhoz riasztották a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat a szerdai, Zala megyén átvonuló viharos időjárás miatt. Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy személyi sérülés egyik esetnél sem történt. Az égiháború a Kanizsa Médiaházat sem kímélte, a központi vezérlőszobát 18 óra után nem sokkal elöntötte a víz.

Szerda este fél hat körül kezdett beborulni az ég, néhány perc elteltével pedig már szakadt az eső, viharos széllökések kíséretében. Ahogy az egy helyi lakos felvételén is jól látszik: több utcát annyira elárasztott a víz, hogy az a közlekedést is akadályozta.

Szerkesztőségünk tagjai házon belül is megáztak, ezeket a felvételeket kollégánk szerda este, a vihart követően készítette. A Médiaház munkatársai próbálták menteni a szerverszobát és az ott található technikát, ami a rossz állapotú tetőszerkezet miatt teljesen elázott. Az eső egyenesen a vezérlőpultra, a számítógépekre és a vezetékekre zúdult, a padlón centiméteres magasságban állt a víz.

Székhelyünk kritikus helyzetéről már február végén is beszámoltunk: az épület katasztrofális állapotban van, a munkavégzésre alkalmatlan körülmények miatt az önkormányzattól kért támogatást a cég a költözéshez. Egyelőre azonban érdemi lépés nem történt az ügyben.

A megyén átvonuló vihar miatt összesen 12 riasztást kaptak a katasztrófavédelem szakemberei. Kósi Zsolt elmondta, a kanizsai lánglovagokat két alkalommal kidőlt fákhoz, egyszer pedig egy elöntött garázshoz riasztották az este folyamán.

– Nagykanizsán az első jelzés 18 óra 22 perckor érkezett, az Iskola utcában dőlt ki egy 12 méter magas fa, és ott forgalmi akadályt képezett. A város hivatásos tűzoltói itt motoros láncfűrésszel avatkoztak be és eltávolították a fát. Alighogy végeztek, az Iskola utca másik végén egy villanyvezetékre dőlt egy szintén 12 méteres fa. Itt a város hivatásos tűzoltói – azután, hogy a helyszínre kiérkező áramszolgáltató az adott szakaszt áramtalanította – drótkötél segítségével lehúzták a fát a vezetékről, majd ezt is motoros láncfűrésszel eltávolították. Nem sokkal nyolc óra előtt a viharos időjárás miatt betört a víz egy garázsba Nagykanizsán a Kaán Károly utcában. Itt a tűzoltók az ott tárolt értéktárgyakat kihozták az ingatlanból – mondta el Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)