Tizedszer rendezik a Nyitott pincék Förhéncen programot

facebook megosztás

Helyben termelt, kiváló minőségű borokkal és különböző kulturális műsorokkal várja az érdeklődőket a Nyitott pincék Förhéncen. A programot már tizedik alkalommal szervezik meg a Kanizsa melletti hegyháton. Az idei rendezvény június 11-én lesz.

A helyszínt a már jól megszokott templomkert adja, ahová délután 2 órától késő estig várják a borkultúra iránt érdeklődőket. A szervező Förhéncért Egyesület egy évtizede már a stabil partnerekre épít.

– A műsor részeként a megszokott vendégeink eljönnek, a Zalagyöngye Táncegyüttes, zenészek, sőt lesz egy sztárvendégünk is, de erről még nem szeretnék beszélni. És természetesen itt lesznek a jóhírű borászaink, Kápolnás Zoltán, Förhénci Horváth Gyula, a Benczik Pincészet, a Varga Pincészet, jómagunk: a Skanecz Testvérek. És azok, akik még igazából nem – nyilatkozta Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke.

A rendezvényre való felkészüléssel egy időben egy felhívás is megjelent Förhéncen, amit a rend megtartása érdekében vezettek be.

– Igazából arról szól, akik ide látogatnak hozzánk: turisták, vendégek vagy vasárnap délutáni sétálgatók, azok talán megmosolyogva fogadják ezt a táblát. De nézzék meg, olvassák el, és próbálják ezeket az intelmeket betartani. Csupa olyan dolog, ami egy kirándulás közben is felmerülhet. A szemét nem otthagyása, csak akkor megyünk be valahova, ha behívnak, tehát olyan dolgok, amik alaptézisek – mondta el Skanecz Sándor.

Járt utat járatlanért nem hagyunk el - fogalmazott Skanecz Sándor a Nyitott pincék menetével kapcsolatban. A vendégek a megszokott módon, egy jelképes összegért cserébe poharat és ezzel kóstolási lehetőséget is vásárolhatnak. Az autóval érkezőknek a hegyhát elején található parkolót ajánlják, a program sikeressége érdekében.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.