Turisztikai fejlesztések valósultak meg Sopronban és környékén mintegy félmilliárd forintból

Mintegy 529 millió forint európai uniós támogatásból több turisztikai fejlesztés valósult meg Sopronban és környékén - hangzott el a fejlesztéseket bemutató zárórendezvényen a soproni Károly-kilátónál.     

Barcza Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a város és térsége számára fontos a környezet megőrzése és elkötelezettek abban, hogy a természeti értékek megóvásával élményalapú turisztikai fejlesztéseket hajtsanak végre.    

Elmondta, hogy megújult a rossz állapotban lévő, 14 méter magas Kecskehegyi-kilátó, a Fertő tó nádasában vízi madárlest alakítottak ki, megújult a Nemeskúti út négy kilométeres szakasza és a Sopront Harkával összekötő kerékpárút.    

Tovább fejlesztették a Lőver Alpin parkot, valamint kicserélték és digitalizálták a Ciklámen tanösvény tábláit.    

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Sopron az utóbbi években sokat fejlődött.     

Részletezte, hogy megépült a városig az M85-ös gyorsforgalmi út, uszodát, parkolóházat alakítottak ki, emellett folyamatban van az ipari park, a múzeumnegyed és egy új bölcsőde építése.     

Hozzátette: ezek nagyívű beruházások, ugyanakkor az olyan kisebb beruházások, mint a mostani is, tovább színesítik a város képét, még komfortosabbá teszik a városrészeket.     

Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy hálózatos fejlesztésekben gondolkodnak, több esetben a kor elvárásainak megfelelően újítják meg a meglévő turisztikai attrakciókat.     

A mostani beruházás - amely az Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő Turisztikai Térségben nevet viseli - is egy ilyen hálózatos fejlesztés - tette hozzá.     

Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy ezeknek a fejlesztéseknek a közösségépítő szerepe sem elhanyagolható, hiszen nem csak családdal, hanem barátokkal, osztály-, vagy évfolyamtársakkal is látogathatók az attrakciók.

MTI

(Borítókép: sopron.kornyeke.hu)