Új játszóteret alakítanak ki a Sétakertben található pavilon helyére

 A veszélyessé vált építményt ma délelőtt kezdték el lebontani a Via Kanizsa Zrt. dolgozói. Kámán László, a cég műszaki igazgatója elmondta, hogy a pavilont az 1900-as évek elején készítették és esőbeállóként funkcionált.

Az eredeti tervek szerint a létesítményt fel szerették volna újítani, de a társaság által kért szakvélemény alapján az épület műszaki állapota ezt nem engedi. A Via vezetősége végül az esőbeálló lebontása mellett döntött.

– Ahogy látják ez egy esőbeálló volt, ez az 1900-as évek elején épült. Azt megtudtuk, hogy 1929-ban összedőlt és újraépítették később, de most rendkívül rossz lett a műszaki állapota. Ha a felvételeken megnézzük, azon egyértelműen látszik. Az elmúlt ősz folyamán kértünk egy statikai szakvéleményt az állapotára vonatkozóan – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. műszaki igazgatójától.

Az elbontott, de épségben maradt szerkezeteket a Via Kanizsa megtartja a későbbi, esetleges felhasználás érdekében.

– A statikai szakvélemény után megváltozott a véleményünk, mivel, hogy a statikai szakértő egyértelműen a szakértői véleményében leírta, hogy ez az épületrész, esőbeálló életveszélyes, és mindenképpen a bontását el kell kezdeni. Ez a bontás a mai nap, csütörtökön kezdődött és reméljük, hogy a hét végéig a szerkezet el lesz bontva – tette hozzá Kámán László.

A lebontott pavilon helyére a későbbiekben egy új játszóteret helyeznek el.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)