Utánpótlásuk a Magyar Kupa 40 ezres döntőjén

Nem akármilyen élményben lehetett része az FC Nagykanizsa ifjú labdarúgó utánpótlásának, hiszen soraikból közel száznegyvenen utazhattak el a szerda esti MOL Magyar Kupa-döntőjére.

A Football Club Nagykanizsa kötelékébe tartozó fiatalok már jó ideje készülhettek az eseményre, hiszen a kanizsai utánpótlás-szekció mellett szövetségi szinten koordinálták a dél-zalaiak növendékeinek kupafinálés élményeit.


Az FC Nagykanizsa fiataljai időnként roppantmód beleélték magukat a labdarúgó MK-döntő történéseibe

Fotó: fcnagykanizsa.hu

- Két nagy, valamint négy kis busszal mehettünk el az idei labdarúgó Magyar Kupa döntőjére, ami majdnem 140 focistát jelentett – fogalmazott a kanizsai egyesület utánpótlásért is felelős szakmai igazgatója, Bene Gábor. - Egyébként a Magyar Labdarúgó-szövetség által biztosított gyermekszektorban voltunk, több más egyesület gyerekfocistával együtt, s az U9-esektől egészen az U19-ig valamennyi korosztályunkból jöttek labdarúgóink, akiket természetesen a korosztályos edzőik is elkísérhettek. Nem árulok el nagy titkot, hogy óriási élmény volt mindenkinek a 40 ezer néző előtt megrendezett magyar tétmérkőzésnek részese lenni az Puskás Arénában, emellett pedig fontos számunkra, hogy a gyerekeknek ilyen látványosságot is tudjunk adni, ez most maximálisan erről szólt.

Tegyük hozzá, a labdarúgó Magyar Kupa serlegét idén végül a már bajnok Ferencvárosi TC hódította el, miután 3-0-ra győzte le a Paksi FC csapatát.

P.L.