30 tánccsoport mintegy 800 táncossal vesz részt az Utca Tánc Fesztiválon

facebook megosztás

A fesztivált június 17-én és 18-án rendezik meg Nagykanizsán. Ahogy arról korábban már beszámoltunk: a rendezvény egy lokálpatrióta több millió forintos felajánlásának köszönhetően, valamint korábbi pályázati források felhasználásával valósul meg mintegy kilencmillió forintból.

Egy összefogás kellett ahhoz, hogy létrejöhessen a fesztivál – hangsúlyozta az esemény sajtótájékoztatóján Lekszikov Csaba. A mulatság fő szervezője megköszönte a civil szervezetek, egyesületek, magánszemélyek, valamint az önkormányzat és a városi cégek hozzájárulását. Elmondta: nem csak anyagi, de a tárgyi feltételeket is biztosították nekik a programokhoz.

– Mind a két oldalról az egyesület megkapta azt a fajta segítséget, ami nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre. A város vezetőségéből polgármester úr is nagyon sokat tett, hogy támogatókat találjunk, nagyon szépen köszönjük. A másik oldaltól is nagyon szépen köszönjük az olyanfajta hozzátételt, amiből akár anyagi bevételünk is keletkezett, illetve a város cégei is minden módon, ahogy tudják, támogatják ezt – árulta el Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Nagykanizsa a nehézségek ellenére megérdemli, hogy legyen egy népünnepélye a pandémia után – fogalmazott Balogh László polgármester.

Ugye a bajaink között még a Tungsramot nem is említettem, de ennek ellenére állhatunk pozitívan hozzá a város dolgaihoz, mert hiszem azt, hogy Nagykanizsán így is nagyon sok kapaszkodni való van, bajaink ellenére, például remélem ez az esemény is ilyen lesz – mondta el a városvezető a sajtótájékoztató során.

Gábris Jácint, az ÉVE önkormányzati képviselője szerint ebben a nehéz helyzetben különösen fontos, hogy az önkormányzat szorosabbra fűzze a viszonyt a civil szervezetekkel.

– Az pedig külön öröm számomra, hogy megjelentek végre azok a mecénások, akik fontosnak tartják azt, hogy becsatlakozzanak a helyi kultúra vagy sportesemények támogatásába. Ez nagyon-nagyon fontos és én erre tudok biztatni mindenkit - mert tudom, hogy még vannak, akik tétovák ezen a területen -, hogy igen, jöjjenek, keressenek bennünket, mert nagyon-nagyon sok helyre várjuk a támogatást – emelte ki Gábris Jácint.

A programokról bővebben lehet tájékozódni az Eraklin Táncklub Egyesület közösségi oldalán. A rendezvény ideje alatt az érintett utcák lezárása június 17-én reggel kilenc órakor kezdődik és 19-én hajnalban ér véget.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.