600 millió forintos útfejlesztésekkel javítják Zalaegerszegen az északi ipari park megközelítését

facebook megosztás

Több mint 600 millió forintos beruházással újítottak fel egy bekötőutat és épül körforgalom Zalaegerszegen a 76-os főúton, ami az északi ipari park és a ZalaZone Járműipari Tesztpálya megközelítését javítja.    

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a 2014 és 2021 közötti európai uniós fejlesztési ciklus beruházásainak összeállításakor kiemelten kezelték a város északi iparterületének megközelíthetőségét javító fejlesztéseket. Ennek részeként 2020-ban már elkészült a Kispálira vezető út felújítása 227 millió forintért és már zajlik az út folytatásaként a 76-os főúti csatlakozásnál egy egy kilométeres kerékpárúttal is kiegészített körforgalom kiépítése.    

A polgármester hozzátette: a várhatóan év végére befejeződő munkálatok nemcsak a jelentős mértékben fejlődő ipari park és a járműipari tesztpálya megközelíthetőségét javítja, de biztonságosabbá teszi a ságodi településrész lakói számára is a közlekedést.    

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a tesztpálya fejlesztési biztosa hozzátette: a ZalaZone a közelmúltbeli átadása óta is folyamatosan foglalt, világcégek bérlik a tesztfolyamataikhoz. Közben pedig mintegy 20 milliárd forintos költséggel folyik az utolsó elem, a nagysebességű tesztekre alkalmas ovális pálya építése, amely már 50 százalékos készültségen áll.    

A terület közvetlen szomszédságában június végén lesz a műszaki átadása a Rheinmetall 25 ezer négyzetméteres harcjárműgyárának, az osztrák AVL most épült autóipari fejlesztóközpontjába pedig már megkezdődött a beköltözés - sorolta a képviselő.

MTI

(Borítókép: Vigh László/facebook.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.