A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület két tagját is elismerte a Vöröskereszt

Lengyel Ervin és Budavölgyi Kálmán is kitüntetést vehetett át a Vöröskereszt Világnapja alkalmából tartott keszthelyi eseményen. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület gazdasági vezetője a megyei igazgatóság oklevelét érdemelte ki, míg a csoport elnöke a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés ezüst fokozatát kapta.

A kanizsai civil szervezet évtizedek óta foglalkozik egészségmegőrző programokkal, és tizedik éve folyamatosan szervez véradásokat. Az elismerésekben ezen munkásságnak jelentős szerepe volt.

– 2012-ben volt egy uniós pályázatunk, amiben nem volt formai követelmény, hogy véradást szervezzünk, de úgy gondoltuk, mivel a téma az egészségfejlesztés, szociális tevékenység, akkor adjunk vért is. Eldöntöttük, hogy évente két alkalommal, tavasszal, illetve ősszel szervezünk itt a Halis István Városi Könyvtárban véradásokat. A célcsoportot, azt a könyvtárnak az olvasótáborából szerveztük, szervezzük a mai napig – fogalmazott Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elnöke.

Budavölgyi Kálmántól megtudtuk, hogy Keszthelyen az elmúlt három év díjazottjai egyszerre kapták meg a kitüntetésüket. Az egyesület elnöke Híradóknak azt is elárulta, meglepte az elismerés, ám úgy érzi, a díjak a szervezet munkáját dicsérik.

– Nem csak kimondottan a véradásszervezésről szól, hanem a karitatív, szociális, illetve egészségmegőrzésért tett munkánkról, aminek már több évtizedes hagyománya van. Magával a Vöröskereszttel is több programot hajtottunk végre. A legemlékezetesebb talán, 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa sújtotta területen élőknek a megsegítése volt – tette hozzá Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elnöke.

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület által szervezett véradásokon általában 40-50 ember vesz részt.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)