A Nemzetközösségről nyílt kiállítás a HSMK-ban

facebook megosztás

Pénzérmék, zászlók, képeslapok és bélyegek mutatják be a Nemzetközösség országait a látogatóknak a Hevesi Sándor Művelődési Központ kiállításán. A tárlókban - Gelencsér Gábor gyűjteményéből - öt földrészről, ötvennégy ország relikviái találhatók. Az összeállítás II. Erzsébet brit királynő trónra lépésének hetvenedik évfordulója előtt tiszteleg.

Bár Magyarország nem tartozik a Nemzetközösség országai közé, fontos, hogy megemlékezzünk erről az alkalomról és a fiatalabb generáció is minél több információt kapjon a témában - hangsúlyozta a megnyitón Benedek Miklós, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke.

– Én azt hiszem, hogy ezekkel foglalkozni kell, többször kellene foglalkozni olyan kérdésekkel, amelyek bennünket is valamilyen formában megérintenek. Azt hiszem, ha nem is közvetlenül, de közvetetten ezek a kérdések Magyarországot is meghatározzák – hangsúlyozta Benedek Miklós, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke.

A bemutató darabjai a Nemzetközösség országainak kulturális és természeti értékeit, valamint életképeket tartalmaznak.

– Retro képeslapok, bélyegblokkok és különböző érdekességek mutatják be a Nemzetközösség országainak éltét, mindennapjait. Az ötös számú tárló pedig azért érdekes, mert a könyvtáramból olyan angol és német nyelvű köteteket hoztam el a kiállításra, amelyek megmutatják, hogy száz éven át milyen szoros kötődése volt a különböző országoknak a brit birodalomhoz – nyilatkozta Gelencsér Gábor.

A kiállítás augusztus huszadikáig megtekinthető a kulturális intézmény földszinti előcsarnokában.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.