A népi kultúra határozza meg a Múzeumok Éjszakája programjait

facebook megosztás

Tárlatvezetéssel, játékos vetélkedővel és táncházzal várja az érdeklődőket a Thúry György Múzeum június 25-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakáján. A rendezvények témája a népi kultúrához és a népi hagyományokhoz kapcsolódik. A belépés minden programra ingyenes.

Akárcsak az elmúlt években, most is színes programkavalkáddal készülnek a múzeum munkatársai a Szent Iván éjéhez legközelebb eső szombaton. A legfiatalabbak játékos kalandtúrán vehetnek részt, míg a felnőttek totón tehetik próbára a tudásukat a nap folyamán. A versenyzésből kimaradók az intézmény udvarán találhatnak szórakozási lehetőségeket.

– A „Varázsos rendhagyás – Jeles napok” kiállításhoz kapcsolódnak a programok az idei évben és ennek kapcsán a népi kultúra és a népi hagyományok állnak a Múzeumok Éjszakája középpontjában. Néptáncbemutató lesz, népi színmű, és a Boglya Együttes lesz az, aki fellép a múzeumunk udvarán, a Fő út 5 szám alatt – mondta el Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

Száraz Csillától megtudtuk, hogy a nap során összesen három tárlatvezetéssel készülnek a látogatóknak. A két hagyományos ismertetés mellett a harmadik különleges hangulatúnak ígérkezik.

– Fél 11-től indul, itt a múzeum Fő úti épületében, az állandó kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésünk, amelynek a „misztikus” jelzőt adtuk. Nagyon különleges sztorikat, történeteket hallhatnak, az egyes korszakokhoz, kanizsai emberekhez, régészeti korszakokhoz kapcsolódva. Erre már nagyon készül a két tárlatvezető Szmodics-Tugya Beáta és Kunics Zsuzsanna – tette hozzá Száraz Csilla.

Az idei Múzeumok Éjszakája programjairól bővebben beszámolunk későbbi, Napi Kanizsa című műsorunkban.

K.T.

(Borítókép. Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.