A sikeres Polgár-módszer Kanizsán is meghonosodhat

facebook megosztás

Sajtóreggeli keretében ismertette Nagykanizsán a Tuxera Aquaprofit NSK egyesületének vezetői a nemzetközileg is már rendkívül elismert Polgár Judit Módszert, melynek a három pillére a Sakkjátszótér Képességfejlesztő-, a Sakkpalota Képességfejlesztő-, és a Sakktesi Mozgásfejlesztő Program.

„A tehetségfejlesztő sakk, mint oktatási eszköz” elnevezésű, 30 órás akkreditált alapképzés keretében először a Sakkpalota Képességfejlesztő Programot sajátíthatja el az előttünk álló napok során 14 nagykanizsai és környékbeli általános iskola 32 tanára és oktatója Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban – tudtuk meg Nádasi Tamástól, a kanizsai sakkegyesület elnökétől.


A sakk nem csupán a sportági, de az oktatási módszerekben is kamatoztathatja a komplex gondolkodást elősegítő vonulatát, hangsúlyozta Nádasi Tamás (balról), valamint Szakacsits Szabolcs

Fotó: PL 

Mint azt a dél-zalai klub alelnöke, Szakacsits Szabolcs ismertette: a Polgár Judit Módszer lényege és célja az óvodás és kisiskolás korú, 4 és 10 év közötti gyermekek komplex képességfejlesztése, melyek révén kialakulnak és megerősödnek a 21. században elengedhetetlen készségek, a “4K”: a kritikus gondolkodás, a kommunikáció, a kollaboráció és a kreativitás. Az innovatív és folyamatosan fejlesztett módszer a motiváción és a kreativitáson alapuló játékos tudásmegosztásra épül, amihez a sakk eszköz- és szabályrendszere biztosítja a keretet.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.