Biciklissel ütközött Kisgörbőn, továbbhajtott

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy ismeretlen gépjárművezető közlekedett egy tehergépkocsival 2022. június 15-én 16 óra 5 perckor Kisgörbő Új utcában, Karmacs irányából Óhíd felé.

Haladása során úgy előzte meg az előtte, vele azonos irányba szabályosan közlekedő 42 éves kisgörbői férfi által hajtott kerékpárt, hogy nem biztosított megfelelő oldaltávolságot, és gépkocsi jobb külső visszapillantó tükrével a kerékpáros bal könyökének ütközött, aki nem esett el, de megsérült. A gépjármű visszapillantó tükrének a lapja kitörött, a vezető pedig adatai hátrahagyása nélkül elment a helyszínről. A rendőrök adatgyűjtést követően elfogták, majd előállították a 49 éves döbröcei férfit, és segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott – közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép és fotó: police.hu)