Folyamatosan nő a sörök beszerzési ára

facebook megosztás

Folyamatosan nő a sörök beszerzési ára, ráadásul július elsejétől az italra kivetett jövedéki adó is emelkedik. A szakértők a növekedését a háború okozta gabonaválsággal magyarázzák. Az általunk megkérdezett üzletvezetők is tapasztalják a drágulást, de szerintük a változás nem lesz negatív hatással a forgalomra.

A prémiumsörök piacára is hatással van a válság. Horváth Gergely Ádám vendéglátóhelyiségében ezek számítanak a legnépszerűbbnek, ám az üzletvezető nem tart attól, hogy a drágulás visszaesést fog okozni a vendégek számában.

– Szerintem ez nagymértékben nem lesz befolyásoló vagy bízunk benne. Jelenleg körülöttünk mindennek emelkedik az ára, az élelmiszereknek és az italoknak is. Bízunk benne, hogy ez nem fog visszaesést okozni. Hála Isten, korábban sem tapasztaltunk ilyet, bízzunk benne, hogy ezután sem fogunk – nyilatkozta Horváth Gergely Ádám, az Adam’s Kávézó, Étel – és Koktélbár tulajdonosa.

Varga Katalin is érzi a pénztárcáján, hogy jelentősen növekedtek a beszerzési árak az általa preferált kézműves söröknél. Mindezek ellenére egyelőre nem tervez árakat emelni.

– Már a boltokban is napi árak vannak. Sajnos egy vendéglátóhelyen nem lehet megcsinálni azt, hogy napi árak legyenek. A vendégkörre nem volt hatással, a törzsvendégek nem vették észre, mivel én nem emeltem árakat – mondta el Varga Katalin,  a Koffein Tanya Kávé és Teaház tulajdonosa.

A kormány döntésének értelmében a sör hektoliterenkénti jövedéki adója 1620 forintról 1800-ra nő július elsejétől.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.