Gőzerővel az NB I B-re

Körvonalazódik, hogy a Tungsram SE Nagykanizsa NB II-ben bajnok férfi kézilabda együttese a következő szezont az NB I B-ben kezdheti.

Miként azt Farkas Tibor, a kanizsai klub elnöke elmondta, ebben jelentős szerepet játszott a támogatói háttér, no és a jövőben alighanem még inkább szükség lesz a stabil háttérre.

- Többek között a jövőbeli feladatok végett is szeretnénk egyesületünk nevében is köszönetet mondani támogatóinknak, mely a szakmai munka mellett elengedhetetlen volt ahhoz, hogy immár egy osztállyal feljebb lévő szintben gondolkodhatunk – foglalta össze a korábbi hónapok történéseit Farkas Tibor. - Utánpótlásunk és a felnőtt csapataink számára is biztosított a magasabb színvonalú szakmai tevékenység, emellett a technikai háttér is adott, hogy mindenki segítségével eredményesen szerepelhettünk, illetve a jövőben is ezen szándékunkat megtarthatjuk.

A klub férfi egysége tehát egyenes ágon feljutott a nemzeti bajnokság másodosztályába, tehát az NB I B-be, a női csapatuk pedig kiharcolta az NB II-ben történő bent maradást. A kanizsai kézilabdázók utánpótlásból történő merítési lehetősége is egyre bővül, az elért eredmények is mind kedvezőbbek, közülük például a serdülő leányok a harmadik helyen végeztek mezőnyükben, míg a leány U14-es együttes régiós bajnok lett.

- Miként azért már utaltunk rá, nem lesznek egyszerűbbek az előttünk álló lépcsőfokok sem, szakmai vonalon is erősíteni szeretnénk, ahogy a férfiaknál a játékoskeret még minőségibbé tételén is dolgozunk. Biztosak vagyunk abban, hogy helyi viszonylatban is mind többen állnak, állnának klubunk mellé, így biztosítva, hogy a városban nagy hagyományokkal bíró sportág magasabb szinten is eredményes lehessen.

P.L.