Hármas karambol Nagykanizsán

2022. jún. 22.

Elsőbbségadási kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt három autó ütközött össze kedden délután a Dózsa György út és a Kinizsi utca kereszteződésében Nagykanizsán. A baleset során személyi sérülés nem történt, a gépjárművekben jelentős anyagi kár keletkezett.

A balesetet okozó sofőr szabálytalanul közlekedve hajtott be a két utca kereszteződésébe, ahol már nem tudta elkerülni az ütközést. A vétlen autós áttért a másik sávba, ott pedig belerohant egy harmadik autóba – tájékoztatta Híradónkat Pál-Tóth Evelin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy mindig tartsák be az elsőbbségadási kötelezettséget.

Egy 55 éves petriventei nő közlekedett egy Ford típusú személyautóval, tegnap 16 óra 50 perckor a Kinizsi utcában, a Garay utca felől, a Dózsa György út irányába. Amikor a Dózsa György út kereszteződéséhez ért, az elsőbbségadáskötelező-jelzőtábla ellenére behaladt a kereszteződésbe és összeütközött a tőle jobbról balra, a Dózsa György úton közlekedő, 47 éves nagykanizsai férfi által vezetett gépkocsival. Az utóbbi jármű a szemközti sávba sodródott és összeütközött a vele szemben közlekedő, 40 éves magyarszentmiklósi férfi által vezetett gépjárművel – árulta el telefonon Pál-Tóth Evelin.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)