Író-olvasó találkozón vettek részt a Halis István Városi Könyvtár táborozói

A gyerekek az elmúlt hét során Csapody Kinga könyveivel ismerkedtek, ma pedig személyesen is találkoztak a szerzővel. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

– A tábor során az ő könyveit dolgoztuk fel, az „Utazik a család” című sorozatból megismerkedtek a gyerekek az „Irány a Balaton” az „Irány Pécs” és az „Irány Baranya” című könyvekkel, amelyeket az Azolóban és egyéb foglalkozások keretein belül is feldolgoztak. Közelebbről már ismerik a műveket és most az írónő jött egy kis bemutatót tartani nekünk – tudtuk meg Majorné Virág Adrienntől.

Csapódy Kinga szerint a fiatal korosztállyal nem nehéz megszerettetni az olvasást. Emiatt is vesz részt szívesen író-olvasó találkozókon, ráadásul úgy véli, hogy a gyermekek visszajelzései segítik az alkotásban.  

– Amikor tényleg én, mint szerzőként találkozom, az egy másik utazás. Olyan dolgokra kérdeznek rá, amit én nem gondoltam volna. Ez az igazi visszajelzés, meg az, amikor könyvhéten, könyvfesztiválon is találkozunk egész családokkal, nemcsak gyerekekkel. A szülők jönnek, hogy ez alapján járták végig, mennyire jó élmény volt. Vagy például egész osztályok ez alapján kirándulnak és kapok rajzokat, megfestik azokat az útvonalakat, az nagyon jó érzés és azt hiszem, hogy emiatt érdemes csinálni – árulta el Csapody Kinga író, a Manó Könyvek kiadóvezetője.

A könyvtáros tábor első turnusa ma zárult, jövő héttől viszont újabb csoport töltheti a napjait az intézményben.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)