Javítani kell a térkövezésen az Ady utcában

2022. jún. 14.

Számos bejelentés érkezett az önkormányzathoz az Ady utca burkolathibái miatt. A sétálóutcát 2019-ben adták át, és ahogy azzal már foglalkoztunk, néhány hónappal később jelentkeztek is a lakossági panaszok. Úgy tudjuk, a szakértői vélemény szerint a kivitelező hibázott a kiépítés során.

Az elmozdult térkövekre külön jelzésekkel igyekeznek felhívni a figyelmet, ám egy esetben már így is történt baleset a sétálóutcában. A kövek a tér több részén elmozdultak és számos pontban egyre nagyobb repedéseket lehet látni. Horváth Jácint elmondta, az előző városvezetés volt a felelős a szakasz átadásáért.  

– Olyan álhírek is felmerültek, hogy esetleg a Via ad ki olyan engedélyeket autókra, amik nem hajthatnának be, de ezek nem igazak. A tervezés eleve úgy szólt, hogy kistehergépjárművek bejöhessenek, olyan méretűre kellett tervezni ennek az útszakasznak a teherbírását, hiszen az üzleteket el kell látni áruval. Tehát nem a mostani működésből fakadó hibákról beszélünk, hanem korábbról. Ugyanakkor azt megállapítani, hogy ez kinek a problémája, tervezési hiba, a kivitelező tette-e azt rosszul azt, amit a tervező jól megtervezett, vagy a műszaki ellenőr nem vette észre azt a hibát, amit átvett, hogy rosszul építették meg – nyilatkozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Az ÉVE frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy igazságügyi szakértő bevonását kérték az ügyben, és a városvezetés a hibás féllel fizettetné a javítási költségeket. A politikus reményét fejezte ki, hogy nem kell az egész területet újrakövezni, mert az negatívan érintené a környékbeli üzleteket. 

– Lakossági bejelentés nyilván nagyon sok van, hiszen a mai közösségi média világában bárki lefotózza és felteszi, és jogosan teszi fel, hiszen egy újonnan elkészült útszakaszról beszélünk, és hogy néz ki és milyenek a kövek és, hogyan alakulhatott ez ki, hogy jöhetett ez létre… Dolgozunk azon, hogy ez mielőbb megoldódjon, nyilván pénzbe kerül, mi azt szeretnénk, hogy ne a mi pénzünkön, hanem annak a pénzén, aki hibázott ebben az egész folyamatban, úgy valósuljon meg ez – tette hozzá Horváth Jácint.

A témával bővebben mai Napi Kanizsa című műsorunkban foglalkozunk.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)