Kreatív pályázaton nyertek a Péterfy-iskola diákjai

facebook megosztás

„Legjobbak a jók között" kiemelt díjat nyertek a péterfysek a „Tégy jót, varázsolj mosolyt!" országos pályázaton. A kreatív felhívás célja, hogy a gyerekek az alkotás folyamatán keresztül tapasztalják meg az önzetlen szeretet. A versenyen 1800 fiatal indult, az óvodásoktól kezdve a középiskolásokig.

A pályázat témája idén az önzetlen segítségről szólt, a diákoknak rajzokon, festményeken, videókon keresztül kellett megjeleníteniük azt, hogy mit jelent számukra jót cselekedni. A Péterfy-iskola negyedik osztályos diákjai Szita Edina pedagógus segítségével valósították meg az ötleteiket.

– Először a gyerekekkel megbeszéltem, hogy milyen jót lehet tenni a gyerekekkel, milyen jót lehet tenni a szülőknek, a rokonoknak, szomszédoknak, barátoknak, pedagógusoknak. Elkezdtünk rajzolni, minden gyermek rajzolt valamit. Olyan rajzok születtek, hogy elmegyek az idős nénihez és bevásárolok neki vagy a kutyáját sétáltatom. Vagy a szomszédban lenyírom a füvet – fogalmazott Szita Edina, a Péterfy-iskola tanítója.

A kanizsai intézményben végül tizenkét tanuló rajzát fogták össze egyetlen közös műben. A szeretetet az alkotás közepén egy piros úttal jelképezték.

– Nagyon boldogok voltak a gyerekek, azóta is azt emlegetik, hogy mennyire jó volt. A szülők is nagyon hálásak voltak, velük együtt mentünk Budapestre, mert az alapítvány őket is meghívta erre a díjátadóra. Azóta azt mondják a gyerekeim, hogy innentől minden pályázaton elindulunk, mert érdemes. Talán az is megmaradt bennük, hogy tényleg jó jót tenni másoknak – tette hozzá Szita Edina, a Péterfy-iskola tanítója.

A gyerekeknek szánt pályázatot kilencedik alkalommal rendezte meg a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.