„Legjobbak a jók között” díjat nyertek a péterfysek

facebook megosztás

Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel a nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor- Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézményének diákjai az országos „Tégy jót, varázsolj mosolyt!” gyerekpályázaton 2022. júniusában.

Immár kilencedik alkalommal, közel 800 részvevővel került megrendezésre az ország legnagyobb díjátadójával egybekötött gyerekpályázata, mely idén is nemzetközire sikeredett. A pályázaton 1800 gyermek indult el óvodás kortól egészen a középiskolás korig.

A „Tégy jót, varázsolj mosolyt!” kreatív országos pályázat célja az volt, hogy a gyerekek a hétköznapok rohanásából, az alkotás örömén keresztül tapasztalják meg az önzetlen szeretet, kedvesség, barátságosság által okozott pozitív hatásokat. Az óvodások és iskolások rajzokkal, festményekkel, videókkal, és egyéb technikákkal fejezték ki mit jelent számukra jót cselekedni, ezzel mosolyt csalni mások arcára.

A nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor- Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézményének diákjai a „Legjobbak a jók között” kiemelt díjban részesültek. Az iskolát és a pedagógusokat is elismerés illeti, akik fáradhatatlan munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat.

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hogy a mai gyors, időnként erőszakos és még háborúval is sújtott világunkban – melyek sajnos a pályamunkákban is olykor-olykor visszaköszöntek -, nekünk felnőtteknek felelősségünk, hogy megtanítsuk gyermekeinknek, hogy a figyelmesség, a segítőkészség, az összefogás, barátságosság és egyéb pozitív értékek bizony fontosak az életben, valamint azt, hogy az igazi kapcsolatok és boldogság alapja az egymásra figyelés és a kölcsönös felelősségvállalás. Ezért is választotta az Alapítvány - Az út a boldogsághoz nemzetközi mozgalom keretében - a 2022-es pályázat témájának a segítség és a jó cselekedetek fontosságát és felemelő, pozitív erejét. Novák Antónia továbbá elismerően nyilatkozott az iskolákról, óvodákról, valamint a pedagógusokról, szülőkről is, akik áldozatos munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat, óvodásaikat, gyermekeiket. Az Alapítvány elnöke továbbá kiemelte és megköszönte annak a több, mint 70 vállalkozás segítségét, melyek fantasztikus ajándékokkal támogatták a pályázatot, a pályázat küldetését, lehetővé téve ezzel valamennyi pályázó gyermek ajándékokkal és oklevéllel való jutalmazását.

Természetesen, hamarosan 2022. augusztusában ismét útjára indul az Alapítvány következő országos kreatív gyerekpályázata, immár 10. alkalommal, melynek témája továbbra is a pozitív értékeken fog alapulni, segítve szülőket és pedagógusokat abban, hogy közösen, összefogva divatba tudják hozni a pozitív értékeket a gyermekek számára az óvodai és iskolai életben, illetve a mindennapokban – tájékoztatta lapunkat Zsolnai Rita a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány média felelőse.

(Borítókép:  Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány)          

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.