Lezárták a tanévet a zeneiskolások

Művészeti tanulmányuk elismeréseként átvették a bizonyítványukat a diákok kedden este a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáróján. Az intézmény udvarán két év után gyűlhettek össze ismét a növendékek, tanáraik és a szülők a közös záróeseményre.

Zenével is köszöntötték a megjelenteket, majd Baráth Adrien, az intézmény igazgatója szólt az idei tanévben végzett munkáról. Mint mondta: sokat dolgoztak azért, hogy megtartsák a növendékek motivációját, emellett idén is kiemelt szerepet kapott a tehetséggondozás és számos programot, koncertet is meg tudtak tartani.

– Nagyon örülünk annak, hogy ezt az évet a megszokott rendben tudtuk befejezni, rengeteg versenyeredményünk van. Szeretnénk a diákokat kiszólítani a tanévzárón, kedveskedni nekik egy kis emlékkel. Vivace Díjat osztunk az alapítvány nevében, Farkas Ferenc-díjat osztunk, valamint kiemelt igazgatói díjat osztunk, úgyhogy fel vagyunk készülve – mondta el Baráth Adrien, az intézmény igazgatója.

Vivace Díjat kapott Várnagy Veronika és Magura Benedek, Farkas Ferenc-díjban pedig Batiz Dominik, Kéthelyi Levente és Herczeg Zsombor részesült. A tanévzárón mellettük számos kis és nagydiák vehetett át elismerő oklevelet és tárgyjutalmat a művészi munkájáért. A tanév jól sikerült Pataki Botond Kristóf zongorista növendéknek is, aki több nívódíjjal és különdíjjal, valamint országos versenyeredménnyel is büszkélkedhet.- Sokkal jobban megszerettem a hangszert, új darabokat is tanultam, meglepetésdarabbal is készültem Zoli bácsinak év végére.

– Sokkal jobban megszerettem a hangszert, rengeteget játszom már szabadidőmben is és élvezem – mondta a Híradónak Pataki Botond Kristóf.

Mint ahogy az a tanévzárón elhangzott: a siker fontos része a szorgalom és a kitartás, melyhez a jövőben is sok segítséget kapnak a diákok. A Farkas Ferenc Zene – és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolában ebben az évben 570 diák fejezte be művészeti tanulmányát.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)