Megérkezett az új sétakerti játszótér fő eleme, jövő héttől már használható is

A megújuló Sétakertért munkacsoport idei tervei között még kiülők és padok kiépítése szerepel, a régi elemek megőrzésével. A kezdeményezés fő szervezői továbbra is várnak felajánlásokat, hiszen előttük áll még a szökőkút elindítása és a Táncoló lányok bronzszobor restaurálása.  

A 20. század első éveiben létrehozott, majd 1929-ben átépített egykori Tripammer-pavilon a szakvélemény szerint menthetetlenné vált, ezért május közepén lebontották a Via szakemberei.A helyén egy kisebb játszótér lesz.  A kőszirmokkal határolt régi homokozónál a szegélyekből pihenőhelyek lesznek, és az egykori sakkasztal is újra funkciót kap.

– Szeretnénk újra gyerekzsivajjal és élettel megtölteni a Sétakertet. Nagyon sokan örülnek ennek a kezdeményezésnek. Ez a tavaly elkezdett megújuló Sétakertért programunk idei részfeladata. Folytatni fogjuk a második fél évben is, egy másik fejlesztéssel. S vannak már terveink a 2023-as évre is –nyilatkozta Szabó István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

Ottjártunkkor éppen a leendő játszótér melletti fákat gallyazták. A munkálatokat hétfőn a fő játékelemnél folytatják a szakemberek.

– Hétfőn kezdjük meg a kombinált játszószer alá az ütéscsillapítók, a kavics beterítését. Reményeim szerint a jövő hét végén már használatba lehet venni az új játszóeszközt –tette hozzá Szabó István.

 A munkacsoport és a Via összefogásának köszönhetően a 126 éves parkban korábban a facsemete-ültetés mellett, például megújították a 400 méter hosszú sétányt, és új utcabútorokat helyeztek ki.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)